Magento Live Europe 2018 - Magento är nu en del av Adobe

Magento Live 2018.jpg

En game changer inom digital handel

Precis som tidigare år, var Magento Live även i år en stor succé med nästan 2000 deltagare och över 50 utställare. Under två fullspäckade dagar kunde vi ta del av ett 60-tal presentationer som täckte allt från tekniska detaljer till strategiska och affärsmässiga visioner.

Stort fokus på affären och lönsamhet
Ateles representanter på plats i Barcelona var främst upptagna med att ta del av nyheter inom BI-verktyg, personalisering, AI och Machine Learning. Vi kan tydligt se att digital handel i allt större utsträckning handlar om optimering, lönsamhet och KPI:er. Kundens krav och förväntningar har ökat vilket har medfört att funktionerna har blivit bredare, djupare, mer detaljerade och mer specialiserade.

Magento - ett Adobe-företag
Vi fick under evenemanget ta del av många framgångshistorier, nya funktioner, nya kunder, nya partners och den här gången även nya ägare. Magento är numera ett Adobe-företag vilket dominerade samtalen, presentationerna och diskussionerna under dagarna i Barcelona.

Historia av lyckade ägarbyten
Vi har varit med om tidigare ägarbyten för Magento. År 2011 köptes de av eBay och senare av investmentbolaget Permira år 2015. Båda ägarbytena har varit lyckade och lett till att Magento ökat kraftigt, vilket har hjälpt dem till den ledande positionen de har idag.

Hur ser framtiden ut?
Med Adobe är det däremot annorlunda. Magento har nu blivit ett Adobe-företag och en del av Adobe Experience Cloud. Magento kommer att behålla sitt namn och förblir open source, men det undgår inte någon att det är stora förändringar på gång.

Adobe blev “Named a Leader” i 2018 års Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms. Många frågar sig nu om Magento ska lämna SMB-marknaden och endast rikta sig mot stora bolag. Men det finns saker som tyder på att svaret inte är antingen eller, utan snarare både och.

Även om Experience Cloud främst riktar sig mot stora bolag, så har Adobe kunskap och erfarenhet av mindre företag som t.ex. Photoshop, Illustrator och Lightroom och genom Adobe Acrobat PDF har de även erfarenhet av open source. Adobe ser Magento som ett tillfälle att nå bredare inom SMB-marknaden, liksom att ge större bolag den säkerhet som de kanske tidigare inte har haft med Magento.

Magento Live i år var en inspiration utan dess like och det är fantastiskt att kunna möta Magentos ledning och affärspartners, som fullständigt bubblar över med engagemang och entusiasm.

Vi på Ateles är stolta över att vara en partner till det här nya fantastiska företaget.

Sverre Øier, Country Manager Norway
sverre.oier@ateles.no
+47 416 11 415

Pimcore erövrar världen på "Pimcore Inspire 2018" i Salzburg

P1110790_copy@2x.jpeg

Det är nu sju år sedan Ateles började arbeta med Pimcore och två år sedan vi organiserade Pimcores internationella partnerkonferens i Stockholm, och vilken resa det har varit! Från att ha varit en okänd outsider från ett litet land i Europa har Pimcore vuxit till en global aktör med verksamhet i de flesta delar av världen. I år blev Pimcore även utnämnda med titeln "Cool Vendor" av Gartner Group.

Pimcore Inspire 2018
Vid årets "Pimcore Inspire" fick vi veta att Pimcore satsar starkt på e-handel och vill ta upp kampen med de stora aktörererna, som Magento och Hybris. Över 140 deltagare från 17 länder fick ta del av inspirerande kundcase om stora globala företag som Burger King, Intersport och Groupe SAFO.

Ateles kundcase för SEAT och Møller Mobility Group

Ateles kunde stolt presentera sitt case, som omfattar e-handelslösningen för försäljning av SEAT-bilar i Norge. Lösningen inleddes som ett samarbete mellan SEAT i Spanien och Møller Mobility Group i Norge, och har även potential att bli en lösning för SEAT:s återförsäljare internationellt.

Läs mer om caset här.

Pimcore strategi är fortsatt Open Source
Pimcore har haft många potentiella investerare genom tiderna och nu verkar det som om de äntligen har hittat rätt partner. Pimcore har varit tydliga med att de kommer att fortsätta att vara en Open Source-lösning, eftersom “Pimcore Community” är hela grunden för Pimcores tillväxt och framgång.

Enterprise-funktioner kommer att utvecklas och säljas som tilläggspaket, men det är inte tal om att ta bort nuvarande funktioner eller funktionsområden från den kostnadsfria licensen.

Kommande uppdateringar
Nästa version av Pimcore består av en rad uppdateringar och nyheter, en av de mest spännande är lösningen för personaliserat innehåll. Här kommer plattformen verkligen till sin rätta, eftersom bredden av funktionalitet gör att man har många fler element att spela på än vad de konkurrerande lösningarna har.

En spännande nyhet är lanseringen av marknadsplatsen för AddOns, här ser vi likheter med Magento och vad som har gjort dem till en av världens mest populära e-handelslösningar. Pimcore bygger nu en molnlösning för att erbjuda lösningen som en PaaS (Platform as a Service). På så sätt kommer det att vara möjligt att erbjuda 24/7 support världen över och ytterligare tjänster som stöder funktioner och prestanda.

En av marknadens mest spännande och unika lösningar
Men trots alla dessa nyheter lät Pimcores VD och evangelist, Dietmar Rietsch, oss inte vid något tillfälle glömma vad Pimcore är; en digital plattform och ett ramverk för CMS, PIM, DAM, MDM och Ecom. Alla dessa funktioner samlade i en och samma plattform, är det som gör Pimcore unikt på marknaden.

Tack igen Pimcore för ett fantastiskt inspirerande, trevligt och personligt evenemang.

Vi är stolta över att vara Pimcores strategiska partner i Norden.

Sverre Øier - Country Manager Norway
sverre.oier@ateles.no
+47 416 11 415