Magento Live Europe 2018 - Magento är nu en del av Adobe

Magento Live 2018.jpg

En game changer inom digital handel

Precis som tidigare år, var Magento Live även i år en stor succé med nästan 2000 deltagare och över 50 utställare. Under två fullspäckade dagar kunde vi ta del av ett 60-tal presentationer som täckte allt från tekniska detaljer till strategiska och affärsmässiga visioner.

Stort fokus på affären och lönsamhet
Ateles representanter på plats i Barcelona var främst upptagna med att ta del av nyheter inom BI-verktyg, personalisering, AI och Machine Learning. Vi kan tydligt se att digital handel i allt större utsträckning handlar om optimering, lönsamhet och KPI:er. Kundens krav och förväntningar har ökat vilket har medfört att funktionerna har blivit bredare, djupare, mer detaljerade och mer specialiserade.

Magento - ett Adobe-företag
Vi fick under evenemanget ta del av många framgångshistorier, nya funktioner, nya kunder, nya partners och den här gången även nya ägare. Magento är numera ett Adobe-företag vilket dominerade samtalen, presentationerna och diskussionerna under dagarna i Barcelona.

Historia av lyckade ägarbyten
Vi har varit med om tidigare ägarbyten för Magento. År 2011 köptes de av eBay och därefter av investmentbolaget Permira år 2015. Båda ägarbytena har varit lyckade och lett till att Magento ökat kraftigt, vilket har hjälpt dem till den ledande positionen de har idag.

Hur ser framtiden ut?
Med Adobe är det däremot annorlunda. Magento har nu blivit ett Adobe-företag och en del av Adobe Experience Cloud. Magento kommer att behålla sitt namn och förblir open source, men det undgår inte någon att det är stora förändringar på gång.

Adobe blev “Named a Leader” i 2018 års Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms. Många frågar sig nu om Magento ska lämna SMB-marknaden och endast rikta sig mot stora bolag. Men det finns saker som tyder på att svaret inte är antingen eller, utan snarare både och.

Även om Experience Cloud främst riktar sig mot stora bolag, så har Adobe kunskap och erfarenhet av mindre företag som t.ex. Photoshop, Illustrator och Lightroom och genom Adobe Acrobat PDF har de även erfarenhet av open source. Adobe ser Magento som ett tillfälle att nå bredare inom SMB-marknaden, liksom att ge större bolag den säkerhet som de kanske tidigare inte har haft med Magento.

Magento Live i år var en inspiration utan dess like och det är fantastiskt att kunna möta Magentos ledning och affärspartners, som fullständigt bubblar över med engagemang och entusiasm.

Vi på Ateles är stolta över att vara en partner till det här nya fantastiska företaget.

Sverre Øier, Country Manager Norway
sverre.oier@ateles.no
+47 416 11 415

 

Ateles - Magento badge.png
Magento2-Trained-Badge.png

Ateles är partner med Magento sedan 2008 och är ett av Nordens mest erfarna konsultbolag när det kommer till utveckling och implementation av kundanpassade standardplattformar till stora företag.


Ateles ConsultingMagento