Ateles tecknar nytt avtal med Gina Tricot och blir en helhetsleverantör av deras digitala handel

Ateles tecknar nytt avtal med Gina Tricot och blir en helhetsleverantör av deras digitala handel

Ateles Consulting och Gina Tricot tecknar nytt avtal och fördjupar ett mångårigt samarbete. Den nya satsningen innebär att Ateles ska bygga Gina Tricots nya API-baserade plattform som ligger till grund för hela deras arkitektur för Unified Commerce.

Med det nya avtalet tar Ateles ett helhetsgrepp om Gina Tricots digitala handel. Ateles blir en PaaS-leverantör där e-handelsplattformen från Elastic Path integreras med PIM, CMS och DAM från Pimcore. För Gina Tricot kommer den nya satsningen att leda till en enkel och skalbar hantering av den digitala handeln. Processer för kampanj- och produkthantering förenklas och det blir enklare att bygga nya touchpoints och storefronts.

”Det känns fantastiskt roligt att vi på Ateles har fått förtroendet att ytterligare bygga ut våra tjänster tillsammans med Gina Tricot. Det är viktigt för oss att hjälpa Gina Tricot till nästa steg i deras digitala handel mot en bättre kundupplevelse”, säger Pär Eliasson, VD på Ateles Consulting.

Ateles kommer att jobba med affärsutveckling av Unified Commerce i syfte att öka den digitala närvaron och försäljningen. Den långsiktiga målsättningen är att digitalisera Gina Tricots fysiska butiker för att skapa en enhetlig kundupplevelse oavsett säljkanal.

E-handel, omni-kanal och digitalisering har fortsatt stort fokus för oss på Gina Tricot. Ateles har varit en strategisk partner till oss sedan 2009, och vi har under åren skalat upp vår e-handel till försäljning över hela Europa samt tagit fram flertalet omni-kanallösningar som integrerar våra försäljningskanaler. Vi ser fram emot att nu ta nästa steg inom digital handel och ytterligare förbättra shoppingupplevelsen för våra kunder i samtliga försäljningskanaler”, säger Magnus Månsson, VD på Gina Tricot.

Om Ateles
Ateles grundades 2001 och är ett av de främsta oberoende konsultbolagen inom digital handel. Baserat på marknadsledande standardplattformar levererar de innovativa och användarvänliga lösningar med fokus på affärsnytta åt sina kunder. På kundlistan finns bl.a. Brothers, Daniel Wellington, GANT, Gina Tricot, Gresvig Retail Group, Møller Mobility Group, IDÉ House of Brands och Polarn O Pyret. Ateles arbetar med hela Norden som marknad och har idag cirka 65 anställda med kontor i Linköping, Stockholm och Oslo.

Om Gina Tricot
Gina Tricot är en svensk modekedja som erbjuder spännande och feminint mode till kvinnor i över 30 länder. Sedan starten 1997 har de växt explosionsartat och har idag 180 butiker i fem europeiska länder, samt över 2000 anställda. De har en stark passion för mode och har som målsättning att erbjuda kunder en ny, intressant shoppingupplevelse – oavsett hur ofta de handlar. Gina Tricot fortsätter att expandera och blickar ständigt framåt för att se hur de kan utvecklas som internationell modeaktör.