Pimcore utses till “Cool Vendor“ av Gartner

pimcore.jpg

Världsledande IT-analysbolaget Gartner listar plattformen Pimcore som "Cool Vendor in Digital Commerce 2018". Ateles Consulting är Pimcores strategiska partner i Norden.

Den prestigefyllda rapporten från Gartner lyfter fram särskilt innovativa företag, produkter eller tjänster. Det är inte många företag som kan kalla sig för "cool vendors", men Pimcore har lyckats med det som ett av endast fem företag i världen. Ateles har varit partner till Pimcore sedan 2012 och tillsammans har de gjort över 50 digitala projekt på plattformen.

Pimcore erkänns av Gartner som "Cool Vendor in Digital Commerce", framförallt för att de har en öppen källkod som kan tillämpas på komplexa affärsmodeller inom B2C och B2B. Konsolideringen av e-handel, Content (CMS), Product Information Management (PIM) och Digital Asset Management (DAM) i en enda plattform ger en klar konkurrensfördel. Med hjälp av Pimcore kan man uppnå en optimal och konsekvent användarupplevelse under hela kundens livscykel.

"Vi är glada över att vara med i Gartners Cool Vendors i Digital Commerce Report. Vår vision är att skapa unika lösningar även för de mest komplexa utmaningarna inom digital transformation, genom att tillhandahålla en plattform för hantering av data- och kundupplevelse, inklusive digital handel. Vi tror starkt på flexibiliteten och innovationsförmågan i ekosystemet för öppen källkod och det är anledningen till att Pimcore har öppen källkod och en kostnadsfri licens. Att vara en officiell Gartner "Cool Vendor" bekräftar starkt vår strategi och det gör oss väldigt stolta.", säger Dietmar Rietsch, VD för Pimcore.

"Det här är en fantastisk utmärkelse för Pimcore och vi är glada över att vara deras strategiska partner i Norden. Framförallt bekräftar våra kunders framgång vilken bra produkt Pimcore är, " säger Sverre Øier, Partneransvarig på Ateles Consulting, Pimcore Strategic Partner.