Pimcore erövrar världen på "Pimcore Inspire 2018" i Salzburg

P1110790_copy@2x.jpeg

Det är nu sju år sedan Ateles började arbeta med Pimcore och två år sedan vi organiserade Pimcores internationella partnerkonferens i Stockholm, och vilken resa det har varit! Från att ha varit en okänd outsider från ett litet land i Europa har Pimcore vuxit till en global aktör med verksamhet i de flesta delar av världen. I år blev Pimcore även utnämnda med titeln "Cool Vendor" av Gartner Group.

Pimcore Inspire 2018
Vid årets "Pimcore Inspire" fick vi veta att Pimcore satsar starkt på e-handel och vill ta upp kampen med de stora aktörererna, som Magento och Hybris. Över 140 deltagare från 17 länder fick ta del av inspirerande kundcase om stora globala företag som Burger King, Intersport och Groupe SAFO.

Ateles kundcase för SEAT och Møller Mobility Group

Ateles kunde stolt presentera sitt case, som omfattar e-handelslösningen för försäljning av SEAT-bilar i Norge. Lösningen inleddes som ett samarbete mellan SEAT i Spanien och Møller Mobility Group i Norge, och har även potential att bli en lösning för SEAT:s återförsäljare internationellt.

Läs mer om caset här.

Pimcore strategi är fortsatt Open Source
Pimcore har haft många potentiella investerare genom tiderna och nu verkar det som om de äntligen har hittat rätt partner. Pimcore har varit tydliga med att de kommer att fortsätta att vara en Open Source-lösning, eftersom “Pimcore Community” är hela grunden för Pimcores tillväxt och framgång.

Enterprise-funktioner kommer att utvecklas och säljas som tilläggspaket, men det är inte tal om att ta bort nuvarande funktioner eller funktionsområden från den kostnadsfria licensen.

Kommande uppdateringar
Nästa version av Pimcore består av en rad uppdateringar och nyheter, en av de mest spännande är lösningen för personaliserat innehåll. Här kommer plattformen verkligen till sin rätta, eftersom bredden av funktionalitet gör att man har många fler element att spela på än vad de konkurrerande lösningarna har.

En spännande nyhet är lanseringen av marknadsplatsen för AddOns, här ser vi likheter med Magento och vad som har gjort dem till en av världens mest populära e-handelslösningar. Pimcore bygger nu en molnlösning för att erbjuda lösningen som en PaaS (Platform as a Service). På så sätt kommer det att vara möjligt att erbjuda 24/7 support världen över och ytterligare tjänster som stöder funktioner och prestanda.

En av marknadens mest spännande och unika lösningar
Men trots alla dessa nyheter lät Pimcores VD och evangelist, Dietmar Rietsch, oss inte vid något tillfälle glömma vad Pimcore är; en digital plattform och ett ramverk för CMS, PIM, DAM, MDM och Ecom. Alla dessa funktioner samlade i en och samma plattform, är det som gör Pimcore unikt på marknaden.

Tack igen Pimcore för ett fantastiskt inspirerande, trevligt och personligt evenemang.

Vi är stolta över att vara Pimcores strategiska partner i Norden.

Sverre Øier - Country Manager Norway
sverre.oier@ateles.no
+47 416 11 415

Ateles ConsultingPimcore