Pimcore Inspire Salzburg 2019

 
Ateles - Pimcore Inspire
 

Med e-handelns enorma tillväxt och, med det, den komplexa hanteringen och distributionen av data, digitalt innehåll och texter har DXP (Digital Experience Management) blivit mer relevant än någonsin. Med sina nio år på nacken är Pimcore redan veteran på området.

Förra veckan samlade Pimcore för femte året i rad sina samarbetspartners – och vilken fest det blev! Över 250 förväntansfulla deltagare från hela världen var på plats och det bjöds på heldagar med spännande innehåll!

Data, data och ännu mer data

Presentationerna inleddes som alltid med ett engagerat, personligt, originellt och insiktsfullt tal från Dietmar Rietsch - Pimcores grundare - som sedvanligt bar Lederhosen. Därefter följde godbitarna efter varandra, ett underbart spann från engagerade samarbetspartners, informella presentationer av case till insiktsfulla analyser av Gartner och Forrester. Här fanns något för alla, men huvudbudskapet rådde det stor enighet om. Allt handlar om att skapa en bra kundupplevelse och för att kunna göra detta måste du få kontroll över kunddata och göra den tillgänglig: rätt data vid rätt tidpunkt och till rätt målgrupp.  

Allt är centrerat kring organisering av data:

  • Det finns ingen enkel och sann datakälla

  • Data är ofta inkonsekvent och oförutsägbar

  • Vi har ofta dålig datakvalitet

  • Vi har utmaningar med att underhålla data

  • Vi ska distribuera data till många kanaler

  • Data måste behandlas och sammanställas

  • Data ska kunna användas både digitalt och analogt

  • Data ska kunna användas mot många olika branscher och domäner från samma källa

….och för att hantera allt detta krävs en plattform som överbryggar flera funktionsområden.

Dietmar såg denna utmaning redan 2010 då han grundade Pimcore som en Open Source-plattform för Data and Experience management, inte bara ett PIM, ett DAM, ett CMS eller en ecom-lösning, utan alla dessa funktioner i en och samma plattform - öppen källkod och utan licenskostnader. Inte konstigt att de stora etablerade leverantörerna känner sig hotade när företag som PWC och Cap Gemini rekommenderar Pimcore som ett alternativ till dyra lösningar. 

 

Pimcore Partner of the Year 2019

Ett fantastiskt event avslutades på bästa sätt - Ateles blev utnämnda till Pimcore Partner of the Year.

Tack tack tack ❤ Det här är något som gör oss otroligt stolta och glada!

Så här löd motiveringen:

“Partner of the year 2019 går till en partner som vi är väldigt stolt över och som vi har ett strategiskt partnerskap med seden många år. En partner som har genomfört många stora Pimcoreprojekt inom PIM, MDM, CMS, DAM och ecom. Den här partnern har skapat fantastiska lösningar med kunden i fokus, bidrar till Pimcore Community och har flest certifierade utvecklare av alla våra partners.”

  • Christian Kemptner, Marketing & Partner Manager, Pimcore

IMG_20190926_221514.jpg
 
Ateles ConsultingPimcore