Influencer marketing

Med influencer marketing maximerar du räckvidden för ditt varumärke. Influencer marketing har många unika fördelar. Rätt samarbete, med rätt influencers, hjälper dig inte bara nå din målgrupp genom en person de beundrar. Det hjälper också till att stärka, utveckla och anpassa ditt varumärke på ett sätt som din målgrupp kommer älska.

Vad är influencer marketing?

Influencer marketing är att marknadsföra ditt varumärke och dina produkter genom inflytelserika personer som är populära hos din målgrupp.

En influencer är alltså en offentlig person som har ett inflytande över en grupp människor inom ett visst segment, vanligen genom sin digitala närvaro. Det kan handla om en social media influencer som skriver om modetrender och ger regelbundna klädtips via instagram, men det kan också vara en marknadsföringskonsult som framträder på mässor och pratar om SEO på sin youtubekanal.

Genom att samarbeta med influencers får du möjligheten att sprida ditt varumärke och dina produkter direkt till deras följarskara, i en kanal som de redan är engagerade i.  Du kan dessutom koppla samman ditt varumärke med deras profil och låna det förtroende som de byggt upp hos sin publik.

Varför behöver vi influencer marketing?

Influencer marketing innebär en precision och ett förtroende som ingen annan kanal kan erbjuda. Ingen annons väger lika tungt som en rekommendation. Vi litar mer på andra människor än vad vi litar på företag, och vi litar desto mer på personer som vi ser upp till.

De personer som vi idag kallar influencers är personer som har stort inflytande och stor påverkan på den följarskara de samlat på sig. Detta för att de, på olika sätt, byggt upp ett starkt personligt varumärke och starka relationer med sin publik. Dessa relationer kan vara ovärderliga för varumärken som vill synas inom en särskild nisch.

Bild%20influencer%20marketing.jpg

Influencer marketing hos Ateles

Hos Ateles får du kunskapen du behöver för att nå din målgrupp genom influencer marketing. Vi hjälper dig ta fram strategier och processer för hur du kan maximera din nuvarande marknadsföring med influencers inom ditt område, i samtliga kanaler.

  • Vi utbildar dig i hur man bygger SEO-värde via influencers

  • Vi tar fram guidelines för sociala medier och hur du bäst drar nytta av influencers för att maximera och precisera din räckvidd

  • Vi hjälper dig välja rätt influencer och rätt samarbete för ditt varumärke och dina produkter

 
 

Låt oss göra mästerverk ihop

Hör av dig via formuläret eller kontakta:

Anders Hagenbjörk
Head of Business Optimization,  anders.hagenbjork@ateles.se 
+46 702 29 34 00

Hantering av personuppgifter *

Danlel Wellington - Ateles

Så här hjälpte vi Daniel Wellington att bli framgångrika genom ett omfattande SEO-arbete med influencers.


Missa inte vår blogg!