Møller Mobility Group

 

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group är den ledande bilkoncernen i Norden och Baltikum och har etablerat sig som ett av Europas största bilföretag. Møllers mål är att vara störst och bäst på de olika marknaderna. De har förstått att det är först när man ser samspelet mellan teknik och affärsmodeller som man ser grunden för en transportrevolution. Koncernen omsätter över 28 miljarder NOK och har fler än 4300 anställda i Norge och Sverige. Varumärkena Volkswagen, Audi, Skoda och Seat ingår i koncernen.

 
Ateles - Moller case
 

projektet

Møller Mobility Group ingick ett avtal med Ateles under 2017, där Ateles blev Møllers huvudpartner för utvecklingen av koncernens digitala handelsplattform. Målet med den digitala bilförsäljningen är att skapa en flexibel, enkel och effektiv plattform – en och samma e-handelslösning och plattform för alla varumärken.

Lösningen som valdes var e-handelsplattformen Magento med integrationer mot PIM, DAM och CMS från Pimcore. Møller Mobility Group ville ha en flexibel lösning som stöttade deras önskan att decentralisera informations- och innehållsuppdateringar och skapa lokalt engagemang. De ville även ha samma plattform för de olika försäljningskanalerna. Eftersom att både Magento och Pimcore är open source-baserade, har Ateles och Møller fullständiga möjligheter att implementera kundanpassade funktioner och kommer inte att möta några begränsningar i framtida behov och krav.

 
Ateles - Moller case
 
 

Vill du veta mer?

Kontakta Philip Ryott på philip.ryott@ateles.se eller +46 702 95 44 33, alternativt lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi så snart som möjligt.

 
 
Hantering av personuppgifter *