Ateles - SEAT
 
 
 
 
 
 

Om SEAT/ Harald A. Møller

Harald A. Møller är Norges största bilimportör och står för importen av Volkswagen, Audi, ŠKODA och nu även SEAT i Norge. SEAT är för närvarande Europas snabbast växande bilmärke. SEAT har genomgått en varumärkesresa där bilmodellerna har fått sig ett rejält uppsving och man har valt att satsa på en yngre och mer modern kundgrupp.

Ateles - Seat case

Projektet

Møller valde att återlansera SEAT på den norska marknaden i maj 2018 efter att varumärket satsat på en ny inriktning med en mer modern och ungdomlig profil. SEAT-kunden är i snitt tio år yngre än den genomsnittliga nybilskunden och därför ville både Møller och SEAT utmana det traditionella sättet att handla en bil på och istället utforska nya och innovativa sätt att nå deras målgrupp. De valde att satsa på en heldigital kundresa där en ny SEAT endast är fem klick bort.

Ateles - Seat case

Den tekniska lösningen bygger på e-handelsplattformen Magento och PIM från Pimcore. Genom den nya lösningen kan man enkelt beställa provkörning och reservera en bil, teckna leasing samt få lånelöfte direkt på sidan. Även själva inköpsprocessen effektiviseras och på bara några klick har du köpt en ny SEAT och leveranstiden på flera av bilmodellerna är så kort som 6 dagar. Den nya lösningen kommer även med en rad tilläggstjänster som ska göra det attraktivt att äga en SEAT, bland annat att man via bildelning ska kunna tjäna pengar på sin bil.

 
 
 
 

Vill du veta mer?

Hör av dig via formuläret eller kontakta:

Christoffer Johansson
Head of Client Success
christoffer.johansson@ateles.se
+46 721 74 03 30

Name *
Name