Sökmotormarknadsföring (SEM)

Att utnyttja de digitala kanalerna till fullo är ett måste för att vara konkurrenskraftig inom ditt segment. Korrekt utfört blir sökmotormarknadsföring (SEM) en viktig del av ditt företags digitala närvaro, och en starkt bidragande faktor i er totala varumärkesupplevelse.

Snygga, smart genomförda och väl optimerade SEM-kampanjer blir en effektiv kanal för ditt företag. En kanal som erbjuder relevant trafik, varumärkesbyggande och effektiv försäljning. Detta samtidigt som ni helt enkelt gör det lättare för kunder att hitta era produkter och tjänster.

Vad är SEM?

Sökmotormarknadsföring, vanligen förkortat SEM efter engelskans Search Engine Marketing, innebär annonsering i sökmotorer. SEM omfattar all betald marknadsföring via sök, som till exempel Google, Bing, Youtube och relaterade plattformar som bland andra Google Display Network och Google Shopping.

SEM består till störst del av annonser som visas i sökmotorernas sökresultat. Annonsörer lägger bud på strategiskt utvalda sökord som deras målgrupper använder när de söker efter produkter eller tjänster. Annonserna visas sedan vid sidan av det organiska, “förtjänade” sökresultatet. Sökordsannonseringen är baserad på en Pay-Per-Click (PPC), eller ”betala-per-click”-modell där du endast betalar för den trafik som annonsen faktiskt levererar.

SEM omfattar också flera olika annonstyper. Den vanligaste annonstypen är en textlänk med beskrivning som liknar ett vanligt, organiskt sökresultat. Dessa annonser förekommer ovanför och under det faktiska sökresultatet. Det förekommer också så kallade Product Listing Ads, vilket erbjuder ett mer visuellt alternativ som kan innehålla bilder och information som till exempel produktspecifikationer, pris och lagerstatus.

Varför behöver vi SEM?

Sökmotormarknadsföring är ett snabbt och effektivt sätt att nå din målgrupp där deras intresse är som störst. Du syns precis när de letar efter det du erbjuder.

I en digital kultur där vi kräver allt snabbare resultat fungerar SEM som en expressväg direkt till dina kunder – direkt vid det ögonblick när de är som mest engagerade i ditt erbjudande och som mest mottagliga för ditt budskap. Ingen annan marknadsföringskanal erbjuder samma precision när det gäller att fånga kundens intresse, vilket gör SEM till en av de mest effektiva marknadsföringskanalerna du kan använda.

Snabbheten i SEM är också ett effektivt sätt att öka sin digitala närvaro. Till skillnad från SEO, som ofta tar lång tid att ge effekt, så baseras din synlighet till störst del på var du vill synas och hur högt du lägger budet på dina viktigaste sökord. Det gör att du direkt kan börja tävla om klicken med dina största konkurrenter.

Ateles tjänster inom SEM

Hos Ateles får du hjälp att sköta din sökannonsering från några av Sveriges mest erfarna och kompetenta konsulter. Vi hjälper dig ta fram en stabil strategi, genomför planen och ger dig regelbundna djupgående rapporter om utfallet.

Hos Ateles får du maximal konverteringseffekt utifrån dina förutsättningar och din budget – oavsett bransch, komplexitet eller kravställning. 

Vi träffar din målgrupp

Med hjälp av intressedata och digitala trendspaningar kartlägger vi hur din primära målgrupp beter sig i sökresultatet. Därefter utrustar vi annonserna med träffsäkra budskap och anpassar din kanal för bästa möjliga konvertering.

Strategisk annonsering

Utifrån ett stort urval annonsmetoder tar vi fram en strategi som ger dig bäst resultat utifrån din budget och dina förutsättningar.

Kampanjoptimering

En kampanj är inte färdig när den går live. Med hjälp av kontinuerliga analyser och A/B tester ser vi till att kampanjen växer och förbättras över tid.

Analys & rapportering

Under projektets gång får du löpande personlig återkoppling kring effektiviteten av er annonsering. Regelbundna rapporter, analysresultat och slutsatser levereras fram tills kampanjens slut.

SEM-utbildning

Vill ni arbeta med SEM internt? Låt oss dela med oss av vår kunskap! Vi hjälper er med utbildningar och coachning i SEM, som dessutom kan var personligt anpassad till just er bransch och era aktiva kampanjer.

 
 

Låt oss göra mästerverk ihop

Hör av dig via formuläret eller kontakta:

Anders Hagenbjörk
Head of Business Optimization,  anders.hagenbjork@ateles.se 
+46 702 29 34 00

Hantering av personuppgifter *

Missa inte vår blogg!