SEO-specialist Ateles

Det finns ett ordspråk som lyder: “ - If you want to go fast, go alone. If you want to go far go together.”
 
Vi på Ateles tror på att jobba tillsammans för samma mål och vi är djärva när vi säger att vi vill gå så långt att vi skapar nordens bästa arbetsplats. Det är en ständig strävan med det är vad vi tror på och det är vår uttalade vision.

#weareateles

På det professionella planet kan vi säga att vi är ”tech”, tillväxt och innovation, allt stöpt i en form där vi älskar ehandel. På det personliga planet är vi drygt 65 personer som trivs ihop, jobbar för att utveckla oss själva, de bolag vi arbetar med och mellan varven tar en AW när vi känner att det behövs.

Ateles är ett bolag som hela tiden utvecklas och förändras. Vi söker dig som vill vara här, vill jobba tillsmmans med oss och som vill vara med och bygga vår gemensamma arbetsplats. Du kommer vara en del av Ateles Business Optimization Team som leds av Anders Hagenbjörk.

Rollen

I rollen utvecklar och realiserar du våra kunders digitala strategier genom att optimera sökmotorresultat, driva relevant trafik till sajterna och optimera konverteringen. Det är ett nära samarbete med UX, CRO och SEO/SEM. Du kommer vara drivande i att säkerställa våra kunders synlighet på Google och jobba i projekt med att ta fram helt nya plattformar, säkerställa kvalitet och ranking i migreringsprojekt samt löpande göra audits på befintliga sajter.

Dina huvudsaklig arbetsuppgifter är att leverera tjänster inom:

·       SEO-strategi och – analyser: Vad som ska prioriteras och hur för att öka ranking och organisk trafik. Vad vi tillsammans vill uppnå med och till vilken budget. Kunna estimera ROI och potentiella trafikvolymer, vara proaktiv i kunders digitala strategier – Du motiverar och rådger hur olika val leder till önskade resultat osv.

·       Konkurrentanalyser, hur våra kunders sajter relativt marknaden/sina konkurrenter rankas/presterar.

·       Ta fram contentstrategier baserade på sökbeteende och affärsmål.

·       Genomföra audits för teknisk SEO.

·       Ha bred kunskap om länktrategier, riskspridning och länkdiviersitet

·       Ha bred kunskap i Google Analytics, Excel, Ahrefs, Screaming Frog och andra liknande verktyg.

Vad vi tror att du har med dig sedan tidigare

·       Jobbat ”hands-on” med SEO i eget bolag eller inhouse.

·       Dokumenterad erfarenhet av digital strategi och analys.

·       Kompetens inom html.

·       Certifiering inom Google Analytics och/eller Google AdWords.

·       Erfarenhet av konverteringsoptimering/AB-testning.

·       Hög nivå av svenska och engelska i tal och skrift.

Vem vi tror att du är

Det är nära till hands att tro att du har optimerat ditt liv för att klättra högt både vad gäller egna mål, förbättringar och nya nivåer av affärsvärden. Likt ett väloptimerat sökmotorresultat tror vi att du tar fram det bästa i jobbet, kunderna och dina kollegor. Vi hoppas att du trivs att jobba ihop med kollegor i team där du vill maximera både kunders och Ateles affärer.

Ansökan

För frågor gällande tjänsten, kontakta Tobias Lindström, Head of People & Performance, på tobias.lindstrom@ateles.se eller +46 73 640 92 32

Ansök genom att maila CV och personligt brev till tobias.lindstrom@ateles.se, skriv SEO-specialist i ämnesfältet.

Vi ser fram emot din ansökan!