Sökmotoroptimering – Vad är SEO?

Sökmotoroptimering, vanligen förkortat SEO efter engelskans Search Engine Optimization, är en marknadsföringsdisciplin som handlar om att driva besökare till sin webbplats genom sökmotorer.

Målet med SEO är att synas där din målgrupps intresse är som störst, och detta genom att få den egna webbplatsen ta höga positioner i sökmotorns organiska sökresultat för ord och fraser som är relevanta för din verksamhet.

Skillnaden gentemot andra typer av marknadsföring är att framgångsrik sökoptimering är förtjänad snarare än köpt. Google och andra sökmotorer använder algoritmer för att utvärdera relevansen och värdet på din webbplats för att bedöma vilka positioner den ska få i sökresultaten. Det innebär att kvaliteten på din webbplats är avgörande för att nå framgång med SEO.

Varför ska vi arbeta med SEO?

Att bygga din webbplats med SEO i åtanke är ett effektivt sätt att nå din målgrupp, öka trafiken till din webbplats och att generera högkvalitativa leads. Men SEO handlar inte bara om marknadsföring. Det omfattar även flertalet principer som är centrala för att skapa informativa, konverterande och användarvänliga webbplatser.

Värdet du får av att sökoptimera din webbplats ska inte underskattas. Google, den dominerande sökmotorn, är den enskilt största externa trafikkällan av alla tillgängliga digitala kanaler. Mer än hälften av all hänvisningstrafik (trafik från en extern kanal till den egna webbplatsen) kommer från Google, vilket gör sökmotorn fem gånger mer effektiv än någon annan trafikkälla. Bara det gör att SEO bör vara en central del av alla företags digitala närvaro.

Men SEO omfattar mer än så. Korrekt tillämpat fungerar SEO både som en metod för marknadsföring och som en tjänst för dina kunder och besökare:

  • Marknadsföring: Du ökar din digitala synlighet, förbättrar ditt digitala rykte och stärker din varumärkeskännedom genom att regelbundet synas i sökmotorer.

  • Tjänst: Genom att sökoptimeringens grundprinciper innebär att du skapar en enkel och användarvänlig webbplats som gör det lätt för dina besökare att navigera på och hitta din information.

SEO inom e-handel – från teknik till trender Hämta guiden

SEO-tjänster hos Ateles

Ateles erbjuder flera tjänster inom SEO som hjälper dig öka din digitala synlighet och driva relevant organisk söktrafik till din webbplats. Vi hjälper dig hitta de sökord som är mest relevanta för er verksamhet. Vi skapar de tekniska förutsättningarna som krävs för att ranka. Vi optimerar ert innehåll för att Google ska förstå dess relevans och värde.

SEO-analys – Vi hjälper dig förstå din webbplats

Våra SEO-konsulter genomför analyser av din webbplats för att identifiera problem- och förbättringsområden. Resultatet av alla analyser vi gör är konkreta, prioriterade handlingsplaner som visar hur du kan förbättra dina förutsättningar att synas i sökresultatet.

SEO-specialist – Vår kompetens i din organisation

Vi kopplar ihop ditt företag med en eller fler av våra kunniga SEO-experter som kan ge löpande support i pågående projekt. Våra konsulter genomför analyser, kvalitetssäkring och projektledning för att se till att ni når era mål – både på distans och på plats i din organisation.

SEO-utbildning

SEO omfattar alla delar av att bygga och sköta, och marknadsföra en webbplats. Därför är det ovärderlig kompetens att ha på plats i den egna organisationen. Vi hjälper dig utbilda din personal med skräddarsydda utbildningar, workshops och personlig coaching för att göra SEO till en central del av din verksamhet.

 

Låt oss göra mästerverk ihop

Hör av dig via formuläret eller kontakta:

Anders Hagenbjörk
Head of Business Optimization,  anders.hagenbjork@ateles.se 
+46 702 29 34 00

Hantering av personuppgifter *
 

Spana in våra artiklar om SEO!

 

Missa inte _The Wall!