3 anledningar till att ett PIM-system är viktigt för SEO

 

Ett PIM-system, Product Information Management, hanterar och organiserar produktinformation för din e-handelssite. Det kan inkludera allt från produktbeskrivningar till priser och bilder. Men hur kan detta hjälpa till med SEO, Search Engine Optimization? I detta blogginlägg kommer vi att utforska varför ett PIM-system är viktigt för SEO och hur det kan påverka din e-handelssida.

 

  1. Förbättra produktbeskrivningar 

    Att ha korrekta och detaljerade produktbeskrivningar är avgörande för att sökmotorer ska kunna indexera dina produkter korrekt och visa dem i sökresultaten. Ett PIM-system kan hjälpa till att förbättra produktbeskrivningarna genom att ge en strukturerad och enhetlig plattform för att skapa och hantera information. Detta kan leda till en ökad relevans för dina produkter när det gäller sökord och sökfraser, vilket i sin tur kan öka din synlighet i sökmotorerna.

  2. Hantera metadata 

    Metadata är en annan viktig faktor för SEO. Det inkluderar titlar, beskrivningar och nyckelord som används för att beskriva innehållet på en webbsida. Ett PIM-system kan hjälpa till att hantera metadata för dina produktsidor genom att göra det lätt att uppdatera och optimera metadata för varje produkt. Detta kan bidra till att öka din synlighet i sökmotorerna och göra det lättare för kunder att hitta dina produkter.

  3. Förbättra produktbilder 

    Produktbilder är också en viktig del av SEO, eftersom de kan öka kundens engagemang och göra det mer sannolikt att de köper produkten. Ett PIM-system kan hjälpa till att förbättra produktbilder genom att ge en plattform för att lagra och organisera högkvalitativa bilder för varje produkt. Detta kan också bidra till att minska laddningstiden på din webbsida, vilket kan ha en positiv effekt på din sökmotoroptimering.

Sammanfattningsvis kan ett PIM-system ha en stor inverkan på din sökmotoroptimering och hjälpa till att öka din synlighet och försäljning. Genom att förbättra produktbeskrivningar, hantera metadata och förbättra produktbilder kan du skapa en bättre kundupplevelse och öka din konkurrenskraft på marknaden. Så om du inte redan använder ett PIM-system, är det definitivt något att överväga för att ta din e-handelssida till nästa nivå.

Vi på CAG Ateles är nordens största partner till Pimcore som är en kraftfull och flexibel plattform med funktionalitet som sträcker sig över ett flertal områden som CMS, PIM, E-handel och multikanalspublicering. Pimcore har ett flexibelt API som gör det enkelt att integrera med alla kringliggande system som CRM, ERP och POS m.m.

Läs mer om Pimcore här eller kontakta oss för att sätta upp en demo.