CMS för e-handel

Med rätt CMS blir det enkelt att skapa en intressant och levande e-handelsplats. I takt med att kundernas köpresor blir allt mer komplexa ställs också högre krav på företag att leverera rika kundupplevelser.

Dagens konsument förväntar sig inte bara att kunna köpa en produkt. De kräver bland annat:

  • Direkt tillgång till begriplig produktinformation.

  • Inspirerande innehåll som skapar en kontext och relation till produkten.

  • Snygg och användarvänlig funktionalitet.

  • Kassasystem så enkla att de nästan går automatiskt.

Innehållet på din webbplats är av högsta vikt för att skapa en intressant och levande e-handelsplats som möter kundernas olika behov av information.

Med hjälp av ett flexibelt och användarvänligt Content Management System (CMS) – som är integrerat med din e-handel – kan du arbeta effektivt med innehållet i din webbutik för att engagera kunderna på bästa sätt.

Vad är ett CMS?

CMS, kort för engelskans Content Management System, är ett system som är till för att hantera och publicera innehåll på internet.

Syftet med ett CMS är att förenkla innehålls- och informationshantering på en webbplats. Detta bland annat genom att automatisera sysslor som annars kräver mycket manuellt arbete, samt att förse administratörer, webbredaktörer, utvecklare och annan personal med användarvänliga gränssnitt som underlättar vid publicering.

CMS kallas även för innehållshanteringssystem och webbpubliceringssystem på svenska.

Varför behöver vi CMS speciellt för e-handel?

Att ha ett kompetent, flexibelt och användarvänligt CMS är en grundpelare för effektiviteten i din verksamhet.

Med rätt CMS blir det snabbt och enkelt att hantera och publicera innehåll där du behöver det som mest, vilket minskar tiden dina utvecklare och webbredaktörer behöver för att genomföra ändringar på webbplatsen.

Samtidigt får du möjligheten att implementera inspirerande och konverterande funktionalitet som kan öka din försäljning.

Arbeta effektivare med ditt innehåll och skapa optimerade köpupplevelser

För att skapa intressanta upplevelser i din e-handel krävs ett system som tillåter dig att arbeta flexibelt med ditt innehåll. Genom ett kraftfullt CMS kan eCommerce Managers, marknadsförare och redaktörer skapa en dynamisk e-handelsplats som är bättre på att leda kunder genom köpprocessen. Ett bra CMS tillåter er också att optimera upplevelserna för olika enheter och olika kontexter.

Sökmotoroptimera ditt innehåll

En av de viktigaste anledningarna att arbeta med innehållet är för att din e-handel ska ranka högt i sökmotorer. Med ett lättanvänt publiceringsverktyg via ditt CMS kan din personal lägga mer tid på smarta innehållsstrategier och att skapa kvalitativt, sökmotoroptimerat innehåll.

Lagra dina mediatillgångar på en och samma plats

Lagring av dina mediatillgångar eller Digital Asset Management (DAM) är något som blir allt viktigare.

I takt med att innehållet på e-handelsplatsen växer så växer också lagret av dina digitala tillgångar. För att effektivisera hanteringen av dessa filer bör de lagras i en gemensam mediabank som är sammankopplad med ditt CMS. På så sätt kan de enkelt kan hittas, användas och återanvändas av alla personer arbetar med innehåll i din e-handel.

CMS hos Ateles

Hos Ateles får du ett CMS-system som är skräddarsytt för din verksamhet, och 100% integrerat med din e-handelsplattform.

Med ett CMS från Ateles effektiviserar du innehållshantering och publiceringsprocesser och får tillgång till kraftfulla funktioner och CMS verktyg. Du kan bland annat garantera en snygg och användarvänlig webbplats på så väl mobil som på desktop, och implementera funktioner som låter kunderna handla direkt från dina inspirationssidor.

Genom detta ökar du konverteringen och skapar en innehållsrik e-handelsplats kunderna både hittar via sökmotorer och vill återkomma till.

Garantera en bra köp- & kundupplevelse desktop & mobil

Våra CMS erbjuder verktyg som gör det enkelt att designa din webbplats för att vara snygg både på mobil, surfplatta och desktop.

Låt kunderna handla direkt från inspirationssidorna

Med de CMS Ateles integrerar med din e-handel kan du låta kunderna handla direkt från inspirations- och innehållssidor. Det hjälper dig att placera dina produkter och tjänster i en tilltalande kontext, vilket bidrar till att öka din försäljning. 

 
 

Missa inte vår blogg!

Låt oss göra mästerverk ihop

Hör av dig via formuläret eller kontakta:

Christoffer Johansson
Head of Client Success
christoffer.johansson@ateles.se
+46 721 74 03 30

Hantering av personuppgifter *

Missa inte vår blogg!